- Odwiedziny: 389231
- Do końca roku: 226 dni
- Do wakacji: 33 dni
Szkoła Podstawowa im. Emilii Plater w Platerówce
-
Statystyki
-
Kalendarium
Niedziela, 2024-05-19
Imieniny: Celestyny, Iwony
Jadłospis
JADŁOSPIS 13.05.2024-17.05.2024
PONIEDZIAŁEK
rosół z makaronem 200ml
(składniki i alergeny: korpusy drobiowe 50g,włoszczyzna 80g- seler, przyprawy*,makaron 30g- gluten,jaja)
pieczona pałka z kurczaka 100g
(podudzie z kurczaka,przyprawy*)
ziemniaki 150g
surówka wegańska z zielonym ogórkiem 80g
kompot z owoców mieszanych 200ml
(składniki:owoce mrożone50g jabłko,śliwka,porzeczka czarna,porzeczka czerwona,truskawka wiśnia,cukier 5g)
PODWIECZOREK
jabłko 1szt/120g
WTOREK
zupa z soczewicą i ziemniakami 200ml
(składniki i alergeny: korpusy drobiowe 50g,włoszczyzna 75g-seler,ziemniaki 30g,koper 5g,soczewica zielona 30g,przyprawy*)
makaron w sosie serowym z brokułami 250g
(składniki i alergeny:makaron150g-jaja,gluten,sos:ser topiony10g,śmietana 30 % 10g-laktoza,mąka pszenna5g,cebula5g,brokuła 80g, przyprawy*)
kompot z owoców mieszanych 200ml
(składniki:owoce mrożone 50g jabłko,śliwka,porzeczka czarna,porzeczka czerwona,truskawka wiśnia,cukier 5g)
PODWIECZOREK
mus jabłkowo-bananowy 100g
(składniki:przecier jabłkowy,przecier bananowy,sok jabłkowy)
ŚRODA
barszcz ukraiński z ziemniakami 200ml
(składniki i alergeny: korpusy drobiowe 50g,włoszczyzna 70g- marchew,seler,kapusta20g,fasola biała20g,ziemniaki 50g,maka pszenna-gluten 5g,śmietana 18% 5gprzyprawy*)
potrawka z kurczaka z warzywami 250g
(składniki i alergeny: filet z kurczaka 80g,marchewka 25g,groszek 25g, fasolka szparagowa 20g,śmietana 18% 10g,mąka pszenna 3g, przyprawy*)
ryż 150g
kompot z owoców mieszanych 200ml
(składniki:owoce mrożone50g jabłko,śliwka,porzeczka czarna,porzeczka czerwona,truskawka wiśnia,cukier 5g)
PODWIECZOREK
drożdżówka z kruszonką i śliwka 80g
(składniki i alergeny: mąka pszenna-gluten,woda,środek do przetwarzania mąki,enzymy,cukier,drożdże ,sól,mleko-laktoza,jaja,śliwka 80g
CZWARTEK
żurek z jajkiem i ziemniakami 200ml
(składniki i alergeny:wędzonka wieprzowa 10g, włoszczyzna 50g-seler, śmietana 18% 10g-,jajko,ziemniaki 50g, mąka pszenna 5g,przyprawy*)
pulpety w sosie pieczarkowym 150g
(składniki i alergeny:łopatka wieprzowa 80g,bułka pszenna 20g, jaja,cebula 3g,sos:włoszczyzna-seler 10g mąka pszenna 5g, pieczarka 20g, przyprawy*)
kasza pęczak 150g
buraczki 70g
(składniki:buraki czerwone65g,cebula5g,cukier2g,olej rzepakowy,5g,sól,ocet 10%)
kompot z owoców mieszanych 200ml
(składniki:owoce mrożone50g jabłko,śliwka,porzeczka czarna,porzeczka czerwona,truskawka wiśnia,cukier 5g)
PODWIECZOREK
owoce z jogurtem naturalnym i orzechami 120g
(składniki i alergeny: gruszka,brzoskwinia ,banan 80g,jogurt naturalny 30g,orzechy włoskie 10g)
PIĄTEK
zupa gołąbkowa z ryżem 200ml
(składniki i alergeny: łopatka wieprzowa 15g,kapusta słodka 15g,cebula 5g,marchewka 10g,pomidory 10g,koncentrat pomidorowy 5g,ryż 30g,olej rzepakowy 5g,przyprawy)
kluski na parze z sosem jogurtowo-truskawkowym 3 szt
(składniki i alergeny: mąka pszenna,cukier,olej rzepakowy ,drożdże,mleko,sól,sos: truskawki 80g 50g,cukier 5g,jogurt naturalnym 100g )
kompot z owoców mieszanych 200ml
(składniki:owoce mrożone50g jabłko,śliwka,porzeczka czarna,porzeczka czerwona,truskawka wiśnia,cukier 5g)
PODWIECZOREK
banan 1szt /100g